Voordelen

Waarom zou je een drankje met azijn drinken?

IS GOED VOOR DE SPIJSVERTERING, HELPT TEGEN BRANDEND MAAGZUUR EN OVERGEWICHT

Azijn is een dressing met bijna geen calorieën en het bevat geen cholesterol. Verder helpt azijn tegen vetophoping en zorgt ook voor minder hongergevoel.

EEN NATUURLIJK PEPMIDDEL

vooral als je het op je nuchtere maag drinkt.

ANTIOXIDERENDE WERKING

Azijn is rijk aan antioxidanten. Azijn zorgt ook voor een beter immuunsysteem en heeft een 'verjongende' werking.

*Nilgun H. Budak (et al.) publikatie in het Journal of Food Science, Mei 2014)

ONTGIFTENDE EIGENSCHAPPEN

Omdat rode wijnazijn en balsamico-azijn zoveel antioxidanten bevatten zijn deze azijnsoorten bij uitstek geschikt voor bloedzuiverende diëten

GOEDE AANVULLING VOOR DIËTEN

Vitamine A, B, C, and E en nuttige mineralen zoals calcium, ijzer, mangaan en fosfor.

BEVORDERT DE OPNAME VAN VOEDINGSSTOFFEN

Vooral mineralen worden beter door het lichaam opgenomen waardoor je botten sterker worden en de kans op botbreuken afneemt.

VOCHTAFDRIJVENDE EIGENSCHAPPEN

dankzij het hoge kaliumgehalte goed voor de vochthuishouding.

BLOEDSUIKER REGULATIE

Azijn zorgt voor een snellere afbraak van eiwitten.

BLOEDDRUKVERLAGEND EN GOED VOOR JE HART

Azijn vermindert de kans op hoge bloeddruk en alle negatieve gevolgen daarvan

VERMINDERT JE SLECHTE CHOLESTEROL EN IS GOED VOOR JE LEVER*

*The British Journal of Nutrition, 2005

PIJN VERLICHTEND

Helpt bij migraine en werkt als ontstekingsremmer bij aandoeningen aan de gewrichten.

ONTSMETTENDE EN RUSTGEVENDE EIGENSCHAPPEN

Tegen de hoest en zacht voor de keel.

VERMINDERT KANS OP KANKER

Antioxidanten verminderen de kans op vorming van vrije radicalen in het lichaam. Vrije radicalen zijn gevaarlijke, agressieve stoffen die tot kanker kunnen leiden .

HELPT OM ZIEKTES TE VOORKOMEN

en helpt ook om ziekteprocessen zoals Alzheimer te vertragen.