No Products in the Cart
Azijn bevat amper calorieën en heeft een sterk zuiverende werking. Bovendien heeft azijnzuur het vermogen om de ophoping van vetten in het lichaam te verminderen, en geeft het eerder een vol gevoel.
Vooral wanneer het 's morgens wordt gedronken.
Onze azijn is rijk aan antioxidanten, mede dankzij de hoge concentratie polyfenolen in onze druiven. Deze organische chemische stoffen spelen een belangrijke rol bij de versterking van het immuunsysteem en de bestrijding van vrije radicalen. De concentratie van bioflavonoïden bevordert een lange levensduur en vertraagt het verouderingsproces.
*Nilgun H. Budak (et al.) gepubliceerd in het Journal of Food Science, mei 2014*
Dankzij grote hoeveelheden antioxiderende polyfenolen in appelazijn en Balsamicoazijn helpt het toevoegen van azijn bij aan een detoxdieet bij het elimineren van gifstoffen, het reinigen van het bloed, het bevorderen van de spijsvertering en het verbranden van vet.
Met vitamine A, B, C en E, evenals waardevolle mineralen zoals calcium, ijzer, mangaan en fosfor.
Een betere absorptie van calcium, magnesium en vitaminen draagt bij tot een sterker beenderstelsel en vermindert zo het risico op breuken en artritis.
Dankzij het hoge kaliumgehalte.
De polyfenolen in azijn helpen enzymen bij het afbreken van eiwitten in aminozuren en ondersteunen zo het stofwisselingsproces.
Waardoor de risico's van hoge bloeddruk worden verminderd.
Vooral bij migraine en werkt ontstekingsremmend voor de gewrichten.
Geneest hoest en keelpijn.
Het is aangetoond dat antioxidanten in azijn de oxidatie van gezonde cellen verminderen en zo de groei van kankercellen ontmoedigen. Resveratrol (een belangrijke antioxidant in rode druiven) wordt beschouwd als een anti-tumor en anti-inflammatoire, anti-verouderings en bloedverdunnende stof.
Ook voor het vertragen van neurodegeneratieve ziekten (zoals Alzheimer en Parkinson).